Bepalen van de internet sterkte

Access network state

Dit heeft de app nodig om te controleren of er voldoende internet is om een request te maken. Als dat niet zo is moet er een connectie timeout plaatsvinden. Dit werkt beter dan direct tegen de gebruiker zeggen dat er geen internet is.

Ophalen van Magister gegevens

Write External storage + Read external storage

Labda heeft dit nodig om de bestanden die van Magister gedownload worden op een locatie weg te zetten, bijvoorbeeld bij bronnen & studiewijzers.

Dit wordt ook gebruikt ook bepaalde settings in op te slaan zodat er sneller kan worden ingelogd, anders moeten steeds alle installatierequests opnieuw gemaakt worden.

Dit wordt gebruikt om de bestanden die dan uit bronnen of studiewijzers gehaald worden uit te lezen en deze vervolgens weer te geven in een app op het toestel. Bijvoorbeeld, je downloadt het bestand van magister, dan moet labda het ergens op het toestel neerzetten en daarna weer uitlezen om het via een app zoals Polaris office te laten herkennen.

Uitlezen van de status van de telephone

Read phone state

Dit wordt gebruikt om het IMEI nummer uit te lezen, bijvoorbeeld van mijn eigen toestellen: mijn telefoon & tablet mogen namelijk geen ads zien omdat ik dan als developer gebanned kan worden door Google wanneer ik op mijn advertenties klik. Daarnaast wordt het ook gebruikt om te kijken of het toestel een tablet of phone is.

Wordt omschreven als "read phone status and identity", maar in werkelijkheid wordt dus alleen het IMEI nummer gelezen van mijn eigen toestellen en die staan erin als hardcoded waarden die geen adds mogen zien.

Uitlezen van de kalenders in de telefoon

Read calendar

Deze permissie wordt gebruikt om events uit de agenda’s op het toestel te laten zien in Labda.

Uitlezen van locatie

Access Fine Location + Access Coarse Location

Deze permissie wordt gebruikt om de GPS coördinaten te krijgen indien beschikbaar voor de advertenties. Deze advertenties kunnen dan aangepast worden naar locatie, zodat advertenties gebaseerd kunnen zijn op het aanbod in de omgeving waar de gebruiker zich op dat moment bevindt.